Yupyork Kft.  |  Üzlet: 6724 Szeged, Csongrádi sgt. 22.  |  Tel/Fax: +36 62 409 299  |  Mobil: +36 30 349 3931  |  E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
BejelentkezésDACẶ AVEŢI INTERBẶRI, SAU VẶ PUTEM AJUTA, VẶ STẶM LA DISPOZIŢIE ÎN LIMBA ROMẶNẶ PE TELEFONUL: +36 30 228 2220
Hiba
  • Hiba történt a forrásadatok betöltésekor.

Hány %-ot tudnék megspórolni a Baxi Prime HT 1.240 fali kondenzációs fűtő gázkazánnal?

Kérdés:

Szeretnék tanácsot kérni Öntől! Egy téglaépítésű családi házban 120 m2-t kell fűtenem. Padlófűtés van az egész lakásban. Mostanáig egy Unior Alu Super 25-ös kazánnal fűtöttünk. Érdeklődnék, hogy érdemes- e lecserélni kondenzációs kazánra? Illetve ha igen kb. hány %-ot tudnék ezzel megspórolni? Eddig évente kb 2800 m3-t fogyasztottam. Amit kinéztem, az egy Baxi Prime HT 1.240 fali kondenzációs fűtő gázkazán. Előre is köszönöm véleményét!

Válasz:

Sajnos az Ön által említett kazánt nem ismerem. Csak gondolom, hogy egy kéményes kazánról lehet szó. Általánosságban elmondható, hogy egy kéményes kazánhoz képest a kondenzációs kazán 20-30% megtakarításra képes. Különösen érvényes ez az Ön esetében, hisz az egész lakásban alacsony hőfokú fűtési rendszer van, amihez kifejezetten ideális a kondenzációs kazán! Az Ön által említett kazán típust tökéletes választásnak tartom! Megbízható, kipróbált, nagyon jó ár/érték arányú készülék! A magam részéről mindenféleképpen támogatom a kondenzációs kazán beépítését.

Tisztelettel: Péli Csaba

            

Hírek Szegeden, Csongrád megyében