Yupyork Kft.  |  Üzlet: 6724 Szeged, Csongrádi sgt. 22.  |  Tel/Fax: +36 62 409 299  |  Mobil: +36 30 349 3931  |  E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
BejelentkezésDACẶ AVEŢI INTERBẶRI, SAU VẶ PUTEM AJUTA, VẶ STẶM LA DISPOZIŢIE ÎN LIMBA ROMẶNẶ PE TELEFONUL: +36 30 228 2220
Hiba
  • Hiba történt a forrásadatok betöltésekor.

Milyen működési elvű kazánt válasszak?

Kérdés:

A lakásfelújításom során nem tudtam döntésre jutni kombi kazán ügyben. Szeretném a tanácsát kérni, milyen működési elvű kazánt válasszak.( turbós, kondenzációs ) A lakás egy szűk 50m2-es, három helyiségbe lenne radiátor, a lakás egyéb hidegpadlós részein kiegészítő fűtésként elektromos padlófűtés. ( nincs elég hely a normál padlófűtés kialakítására)

 

Válasz:

Én a kondenzációs kazánt választanám :) De mivel nem nekem kell megfizetnem Ön helyett az árkülönbözetet, így Önnek kell döntenie :) Ha csak a két kazán árkülönbségével kell számolni, akkor jó választás a kondenzációs kazán, ha erre még egyéb költségek is tevődnek ( pl. füstgáz elvezető rendszer átalakítása ) akkor már komolyabb a fejtörő. Ha csak a kazánok árkülönbözetét nézem, akkor a kondenzációs kazán ezt az összeget 2-3 év alatt visszahozza Önnek az alacsonyabb fogyasztással ( radiátoros fűtés esetében is! ) Ha túl sok a többletköltség, akkor már ez a megtérülési idő jóval több lehet. A kondenzációs kazán egyéb előnye a turbóssal szemben: jelenleg nincs olyan ( legalább is én nem tudok ) turbós kazán, amelyik akár 2 kW teljesítményig visszamodulálna. Márpedig az Ön esetében az alapterület ismeretében erre az átmeneti időszakokban ( ősz és tavasz ) várhatóan nagy szükség lenne. Minél kisebb teljesítményre vissza tud modulálni egy kondenzációs kazán, annál gazdaságosabb a fogyasztása az átmeneti időszakban. Ráadásul a kondenzációs kazánokkal szemben a turbós kazánoknak jelentősen romlik a hatásfoka ha nagyon alacsony teljesítményen kénytelenek működni. A kondenzációs kazánok környezetkímélőbb tulajdonságait pedig már meg sem említem :)

További kérdések esetén is örömmel állok a rendelkezésére! 

Tisztelettel: Péli Csaba

            

Hírek Szegeden, Csongrád megyében